Marjan Bosman

Marjan Bosman

Met 30 jaar ervaring als advocaat ben ik goed in staat uw persoonlijke vraagstuk in een juridisch kader te plaatsen. Omgekeerd kan ik juridische stukken voor u ‘vertalen’ in gewone, begrijpelijke taal. Daadkrachtig optreden in het personen en familierecht, waar ik oog heb voor de vaak emotionele kanten van de zaak. Door mijn jarenlange ervaring in echtscheidingsbemiddeling (mediation) slaag ik er vaak in om schijnbaar vastgelopen conflicten weer vlot te trekken, en daarmee een pijnlijke, langdurige en kostbare gang naar de rechter te voorkomen of aanzienlijk te verkorten.

Na mijn studie Nederlands Recht in 1991 in Utrecht te hebben afgerond, werd ik in april 1992 voor de eerste keer beëdigd door het Gemeenschappelijk Hof van Justitie der Nederlandse Antillen op Aruba. Op Aruba en de voormalige Nederlandse Antillen deed ik mijn eerste werkervaring op als advocaat.

Na bijna vier jaar legde ik 1995 opnieuw de eed af in Amsterdam omdat ik aan de slag ging als advocaat in Hilversum bij Kouwenberg Advocaten CS. In 1999 ben ik toegetreden tot de maatschap Kouwenberg Bosman Fokker advocaten.

Mijn praktijk bestaat sinds 1992 voornamelijk uit familierechtelijke zaken. Sinds 2006 ben ik gespecialiseerd in het familierecht en dus lid van de Vereniging van Familierecht advocaten en Scheidingsmediators (vFAS). Specialist op het gebied van echtscheidingen en alles wat daarbij komt kijken. Het belang van het kind staat voor mij in elke zaak waar kinderen een rol spelen, voorop. Tot mijn vakgebied behoren ook alimentatiekwesties, ouderlijk gezagkwesties, gecompliceerde boedelscheidingen en problemen met omgangsregelingen (verhuisproblematiek).

Sinds 2016 neem ik deel aan het overleg met de Rechtbank Midden-Nederland inzake het Familierecht en ben ik voor de vFAS regio-coördinator voor ’t Gooi.

fa-envelope far  bosman@bfadvocatuur.nl

Logo Orde Van Advocaten

Rechtsgebieden waar Marjan Bosman in gespecialiseerd is:

Personen- en Familierecht

Alles wat in Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek staat valt onder het personen- en familierecht. Dit rechtsgebied is breder dan u mogelijk denkt. Lees verder...

Scheidingen

Een echtscheiding is meestal een ingrijpende periode waarbij de steun en juridische begeleiding enorm belangrijk is. Lees verder...

Mediation en Echtscheidings­bemiddeling

Een mediator is als deskundige onafhankelijk en onpartijdig en begeleid partijen om op een constructieve manier de gevolgen van het uit elkaar gaan te regelen. Lees verder...

 

 

  fa-phone

 

of bel

035 621 95 10