Echtscheiding

Echtscheidingen

Gespecialiseerde begeleiding in een emotioneel en financieel zware tijd. Korte lijnen, direct contact. De begeleiding, sturing en steun waar u om vraagt in deze onzekere periode van een echtscheiding.

Een echtscheiding is meestal een ingrijpende periode waarbij de steun en juridische begeleiding enorm belangrijk is. Voor samenwoners die gaan scheiden is dat, zeker wanneer er kinderen zijn, vaak niet anders. Het voorkomen van kostbare en langdurige procedures is het belangrijkste streven, waarbij de belangen van de kinderen voorop staan.

Scheidingsadvocaat

Vaak is de combinatie van de financiële onzekerheid in een emotionele tijd, de oorzaak van onnodige ruzies. Vanzelfsprekend speelt begeleiding van een echtscheidingsbemiddelaar daarbij een grote rol.

Soms is de weg naar de Rechtbank noodzakelijk, en dan wordt die niet geschuwd. Partijen zijn soms beter af bij een beslissing van de rechter dan aanhoudend ruzie maken. Meestal worden de gevolgen van de (echt)scheiding in goed overleg met de advocaat van de andere partij besproken en na bereikte overeenstemming neergelegd in een gedegen echtscheidingsconvenant. Fiscale consequenties worden, indien nodig met hulp van een fiscalist in het oog gehouden. In het ouderschapsplan staan de afspraken van de ouders met betrekking tot hun kinderen; de ervaring leert dat met goede begeleiding partijen daar meestal wel uitkomen.

Rechtsgebieden waar Marjan Bosman verder in gespecialiseerd is:

Personen- en Familierecht

Alles wat in Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek staat valt onder het personen- en familierecht. Dit rechtsgebied is breder dan u mogelijk denkt. Lees verder...

Mediation en Echtscheidings­bemiddeling

Een mediator is als deskundige onafhankelijk en onpartijdig en begeleid partijen om op een constructieve manier de gevolgen van het uit elkaar gaan te regelen. Lees verder...
 

 

  fa-phone

 

of bel

035 621 95 10